6 Eylül 2010 Pazartesi

Küresel Tekelci Efendi'lerine yalvarıyor Cüneyt Zapsu:"Foseptiğe süpürmeyin kullanın onu"

Feridun Abi  bak şu dünyada neler oluyor: AKP kurucularından Cüneyt Zapsu, 12 nisan 2006 yılında, Washington'da American Enterprise İnstitute adlı arştırma kuruluşu (think thank)'nun  düzenlediği bir toplantıda  yaptığı konuşmada, Amerikalıların, Erdoğan'ı "kullanmaları" anlamına gelen sözler sarf ederken, önce İngilizce "kullanma" fiiline kıyasla daha ağır bir anlam içeren "exploit" sözcüğünü kullanıyor, ancak bunun yanlış olacağını hemen fark ederek düzeltiyor.

Redhouse Sözlüğü, exploit sözcüğüne Türkçe şu karşılıkları veriyor: "Sömürmek, istismar etmek, kendi çıkarına kullanmak, istifade etmek."

İNGİLİZCE TEYP KAYDI:

This man is an honest man. And he has his own beliefs and he is true to his beliefs. Please try to... I'd say "exploit" is a bad word, but kullanmak or use... (Zapsu burada Türkçe kullanmak sözcüğünü telaffuz ediyor ve İngilizce nasıl denir anlamında dinleyicilere bakıyor ve bir Türk dinleyicinin hatırlatması üzerine sözlerine devam ediyor) take advantage of this man. Because this person has so much credibility, because of his own beliefs in the Muslim world and he believes in the Western style democracy. I think instead of pushing him down, putting him to the drain, use... Here and in Europe you should take advantage of that. This is my offer...

TÜRKÇE ÇEVİRİSİ

Bu adam dürüst bir adam. Kendi inançlarına sahip ve bu inançlarında samimi. Lütfen şunu yapmaya çalışın... "Sömürmek" kötü bir kelime, ama kullanmak... Bu adamdan yararlanın. Çünkü bu kişinin çok itibarı var, hem kendi inançları nedeniyle Müslüman dünyasında, hem de Batı tipi demokrasiye inanıyor. Bence onu devirmeye çalışmak, delikten aşağı koymak yerine onu kullanın... Burada ve Avrupa'da bundan yararlanmalısınız. Teklifim budur.

Feridun abi, bu kez de,  Amerikaperverliğe teşne RTE, milletin başbakanı yani, 31 mart 2003 tarihli Wall Street Journal'de : "We further hope and pray that the brave young men and women return home with lowest possible casualties; and the suffering in Irak ends as soon as possible" (ABD'nin Irak'ta savaşan kahraman bay ve bayan askerlerinin en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri temennisiyle duacıyız) diye yazmış. Oysa; o Amerikan askerleri Irak'ta 1,5 milyon müslümanı katletmişti..Bu nasıl müslümanlık.!?

Yine, ayni RTE, İsrail cumhurbaşkanı Şimon Perez'e, tv'de; her kesin gözü önünde,"one minute...one minute ..!" şovuyla "siz adam öldürmesini iyi bilirsiniz" dedi mi dedi. Eğer RTE sözlerinde samimiyse, dünyayı kan ve gözyaşına bulayan Amerikan emperyalizm vahşetinin ve felaketinin temsilcisi Bush efendiye, beyaz saray oval ofiste 28 ocak 2004 deki görüşmesinde : "Siz insan kanıyla beslenmesini iyi bilirsiniz" demesi gerekirdi. Maalesef  böyle bir cümle duyamadık ağızından; çünkü o sıralar 24 müslüman ülkenin sınırlarını değiştirme projesi olan BOP eşbaşkanlığı görev talimatını Bush'tan almakla meşguldu.

Feridun abi bunları niye yazıyorum biliyor musun; RTE' yi dürüst ve güvenilir bulmadığım için; ulusal güvenliğimizi ve savunmamızı tehlikeye atttığı için... Abarttığımı düşünüyorsan RTE'nin muhtelif zaman ve yerlerde söylediklerine kulak ver:

1-"Elhamdülillah şeriatcıyız."
2-"Türkiye'nin yarınında artık Kemalizme ve Kemalizm benzeri rejimlere, sistemlere yer yok"
3-"Demokrasi bizim için bir amaç değil araçtır amacımıza ulaşıncaya kadar demokrasiye bağlıyız"
4-"Demokrasi bizim için bir tranvaydır istediğimiz durağa gelince ineriz"
5-"Referansımız islamdır tek hedefimiz islam devletidir"
6-"Biz hazmettire hazmettire geliyoruuz allahın izniyle. Bu çalışmalar senaryoyu değiştirme çalışmalarıdır. biz onun için geliyoruz. biz Kemalist düzeni koruyucusu olamayız, bu mümkün değil."
7-"Türkiye'yi pazarlıyorum. Bizim için verilecek para önemlidir. Her şeyi pazarlar satarız. Parayı veren düdüğü çalar."
8-"PKK'nın cenaze töreninde bayrağını açması da F-16 ların uçuş yapması da yanlış. İki tarafın da yaptığı yanlış."
9-"Sana mı kaldı turban konusunda karar vermek. Bu ulemanın işidir; ulema ne diyorsa o olur."
10-"ABD'de özgürlük anlayışı var; ama benim ülkemde yok"

Feridun abi, ne diyorsun şimdi ? Bana hak verdin mi ? Refarandumda hala "evet" mi diyeceksin.? Adam, bütün 'iktidar' Tayyip'e, AKP kadrolarına  diyor..Tek eksiği kendisi için ve kendine göre bir hukuk ! Onu da elde etti mi yandı gülüm keten helva! Türkiye'yi koydunsa bul gayri !

RTE'nin baş işbirlikçisi Cemaatın başı Fettullah dünden hazırlığını yapmış:   

"Adliyede, mülkiyede mevcud olanlar mevcudiyetlerini koruyamazlarsa arkadan gelenlerin mevcudiyetini koruyamayız.  Bir taraftan kanun ve kuralları; bir taraftan da kanun ve kural adamı olmak imajını kullanmalıyız. Yani sizi gören, bunlar kurallara harfiyen riayet ediyor demeli. Ta ilerilere gitmeli; can damarları içinde dolaşmalıyız. Cepheleri öğrenmeleri lazım. Arkadaşlarımız, hukuk sistemini, didik didik etmeliler. Sistemin püf noktalarını bilmeleri lazım.. Biz de, çalışıp; onları istifade edecekleri mevkilere getirmeliyiz. Dikkatli olmalıyız. Erken harekete geçersek tepemize binerler. Durmadan hazırlanmalıyız. Zamanı gelince, uygun boşluk bulunca, maratona geçeriz. Devlet memuru arkadaşlarımız kahramanlık yapamazlar. Erken vuruş yaparlarsa dünya başlarını ezer.  Bütün anayasal müesseselerdeki güç ve kuvveti cephenize çekeceğimiz ana kadar her adım erken sayılır."

Ne diyorsun Feridun abi; büyük tehlikenin farkında mısın?   Bunlar tam teşkilat, şebeke olmuşlar, Atatürk cumhuriyetini yıkmak istiyorlar... Emperyalist düşmanın yapmak istediğini zaten bunlar yapmıyor mu.? Nasıl bir düşmanla karşı karşıya olduğumuzu anla artık Feridun abi; anla ki; referandumda "hayır" oyu kullan; düşman kendine göre ve  kendisi için bir yargı ve hukuk sistemi kurmasın;  ve  bu ülkede artık, Ali Kemal'ler değil; Mustafa Kemal'ler kazansın!!