2 Eylül 2011 Cuma

BİR ELEKTRİK YÜKÜN BİLE YOK !

Peki ya mezon ne yapsın, saniyenin milyonda biri kadar ömrü var zavallının !? Mezon'un neresine 'şimdi' diyeceksin? Mezon için 'geçmiş' ne; 'gelecek' ne ? Mezon'un o kozmik musalla taşındaki saltanatını tasavvur edebiliyor musunuz ? O yüzden; ömrünüzün kıymetini bilin.. çünkü daha ne hayatlar var şu alemde. saniyenin yüz milyonyada biri kadar ömrü olan ve bir elektrik yükü bile olmayan mini minnacık maddenin(kuarkcık) hayatını bir düşünsenize,  parlamayla sönmesi bir olan hayatını.. !

Hayatınıza değer katmak istiyorsanız, en azından siz de Newton gibi yapabilirsiniz şu dünyada : Newton,önünde, gerçeğin ucsuz bucaksız okyanusu bütün gizleriyle alabildiğiniğine uzanırken deniz kıyısında oynayan; ve arada sırada, her zamankinden daha cilalı bir çakıl taşı, her zamankinden daha güzel bir deniz kabuğu bulunca sevinçten deliye dönen bir çocuğa benzetirmiş kendini. O ulaşıldıkça ulaşılmaz olan muazzam gerçekliğe bir adım daha yaklaşan çocuğa..

Bu arada, Newton için deniz kabuğunun önemi vardı.  Çünkü bu kabuk büyük gerçek okyanusundan, bütünden, çıkıyordu. Sizin de, bu ucsuz bucaksız gerçeklik ummanında kendinize özgü ve kendinize göre bir deniz kabuğunuz ve cilalı bir çakıl taşınız vardır elbette.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder