4 Aralık 2016 Pazar

LA HİSTORİA Mİ ASSOLVERA ( TARİH BENİ HAKLI BULACAKTIR)


         LA HİSTORİA Mİ ASSOLVERA  ( TARİH BENİ HAKLI BULACAKTIR) 


Companero Fidel,

Karayiplerden bir haber geldi, dediler ki Küba Devrimi'nin sakallı  ihtiyar delikanlısı Fidel ölmüş!

Bilmezler mi ki;

Amerika kıtasının ilk sosyalist devletini kuran ve dünyanın her yerinde emperyalizme meydan okuyan devrimciler.. ÖLMEZ!!

Amerikan tekelci sermayesinin uşağı ve kuklası Diktatör Batista'nın sömürü ve zulum düzenine son veren efsanevi  liderler..ÖLMEZ!!

400 yıllık İspanyol sömürgesi artıklarını ve işgalci tekelci Amerikan şirketlerini karayipler denizinde boğan  Küba Devriminin yiğit ve cesur  membise önderleri..ÖLMEZ!!

Emperyalizmin,  Tekelci şirketlerin ve Mafianın kanlı saltanatına  göre tarif ettiği hak ve özgürlükleri, sosyalizme göre yeniden tarif eden devrimciler..ÖLMEZ!!

Latin Amerikanın Bolivar'ı, Marti'si, Che'si  Fidel, yani dünyayı ferahlatan ve özgürleştiren o şen devrim kasırgası,  ÖLMEZ!!

Marksist düşünceyi Küba'nın tarihi gerçekleri ve devrimci gelenekleri ile bağdaştıran millici, bağımsızlıkçı yurtseverler Ölmez!!

Zulum gören kalplerde  ve sömürülen bedenlerde daima yanan devrim ateşi ve yeni doğan gün ..ÖLMEZ!!.

Companero Fidel, bilmezler mi ki  Fidel Castro'lar ölesi değil!  







FİDEL’DEN BİZLERE KALAN BÜYÜK MİRAS:  “ÖZGÜRLÜK, VATANIMIZDIR”

400 yıllık İspanyol sömürgesi bir adadan  ve 50 yıllık Yanki emperyalizminin katliamcı ablukasından ve tekelci sermayenin uydusu ve kuklası kanlı diktatörlük rejimlerinden  sosyalist bir vatan  yaratan Fidel’ in bizlere bırakmış olduğu en büyük miras  kökleri ta Bolivarlar’a, Jose Martiler’e uzanan  mambise’ci anti- sömürgeci gelenektir. yani;    “özgürlük,  vatanımızdır”  gerçeğidir.  Emperyalizm var olduğu sürece, Fidel’in bu mirası, emperyalizmin ezdiği ve sömürdüğü tüm halkların anti-emperyalist mücadelesinde hayat bulacaktır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder